Professioneel bomen snoeien

KENJI VAN HOOF, BOOMVERZORGER

"Het snoeien van een boom is geen kinderspel. Het foutief snoeien kan voor onherroepelijke schade zorgen en nefast zijn voor uw boom."

img 1055

Kenji van Hoof - Boomverzorger x-TREEm Solutions

Waarom een boom snoeien?

Waarom een boom snoeien? De meeste bomen die gesnoeid moeten worden is vanwege de standplaats. Dit is meestal het geval met bomen die in een bebouwde omgeving staan. Bomen die in een bosrijker gebied staan hebben hier minder nood aan. Echter het verwijderen van dode of uitgescheurde takken kan hier nodig zijn zodat de groei en de gezondheid van de boom wordt bevorderd en hierdoor een veiligere situatie wordt gecreëerd in zijn omgeving.

Foutief snoeien is nefast voor uw boom

Het snoeien van een boom is geen kinderspel. Het foutief snoeien kan voor onherroepelijke schade zorgen en nefast zijn voor uw boom. Daarom houden we steeds rekening met een aantal belangrijke factoren: de specifieke eigenschappen van de boom, de gezondheid waarin hij zich bevindt en de periode waarin de snoei kan worden uitgevoerd.

Het snoeien begint bij het uitkiezen van de juiste takken. We houden steeds rekening met de natuurlijke vorm en de bladmassa. De bladeren zijn als het ware de zonnepanelen van een boom en geven hem energie. Het vakkundig snoeien is dan ook van essentieel belang voor het behoud van een gezonde boom.

Breng uw bomen weer in topconditie

Tijdens het beklimmen van de boom kunnen van dichterbij inspecteren en een duidelijker beeld vormen van de gezondheidstoestand. Hierdoor kunnen we eventueel bijkomende acties uitvoeren.

Onze eindvisie na de snoei is een boom in topconditie.

Voordelen snoeien van een boom

  • Verlengt de levensduur van uw boom

  • Het weghalen van dode, zwakke of uitgescheurde takken

  • Schade door weersinvloeden (o.a. stormschade, blikseminslag,…)

  • Meer licht in de omgeving van de boom

  • Weghalen van overhangende takken bij de buren om burenruzies te vermeiden

  • Boom terug in vorm zetten

logo extreemsolutions bruin

Professioneel bomen snoeien in Antwerpen

Wij zijn actief in heel de provincie Antwerpen met de focus op Noord-Antwerpen (Stabroek, Kapellen, Kalmthout, Brasschaat, Essen, Brecht, Schoten,…) maar ook in de wijde omgeving rondom Antwerpen komen we graag bij u langs om uw bomen te verzorgen en te snoeien
Boomverzorger die takken afzaagd

Boomverzorging

Boomverzorging vormt de basis van x-TREEm Solutions, vanuit deze tak gaan we de bomen steeds grondig bekijken en analyseren vooraleer we er werken aan uit te voeren. Het belangrijkste doel van een boomverzorger is het behoud van bomen.

img 1055

Bomen snoeien

Als bomenbezitter bent u aansprakelijk voor situaties waarin de boom een gevaar vormt voor zijn omgeving. Boomverzorging is dan van groot belang en de meest voorname reden voor het snoeien van bomen heeft dan ook betrekking op de veiligheid van de omgeving van de boom.

Meer over bomen snoeien
img 1054

Bomen vellen / kappen

Soms is het nodig om een boom effectief te verwijderen wanneer deze een gevaar vormt voor de omgeving of omdat deze ziek of dood is. Soms is het ook nodig om bomen te kappen om een bos om te vormen naar andere natuur, voor instandhouding van de biodiversiteit. 

boomverzorging antwerpen xtreemsolutions

Stormschade

Er komen steeds meer zware stromen voor in België. Een storm kan grote gevolgen hebben voor uw boom en de omgeving daarrond. Er kunnen takken afbreken, de top kan uitbreken en in het ergste geval kan de boom volledig omwaaien.