Expert in boomverzorging

KENJI VAN HOOF, BOOMVERZORGER

"Boomverzorging vormt de basis van x-TREEm Solutions, vanuit deze tak gaan we de bomen steeds grondig bekijken en analyseren vooraleer we er werken aan uit te voeren."

z61 2679

Kenji van Hoof - Boomverzorger x-TREEm Solutions

Boomverzorging Antwerpen volgens VTA-principe

We maken gebruik van het VTA- principe (Visual Tree Assessment). Door dit diepgaand visueel onderzoek kunnen we vaak interne problemen opsporen. Zo krijgen we een duidelijk beeld van de gezondheid en veiligheid van uw boom. Hierdoor kunnen we u aangepast advies geven voor die specifieke boom.

Kennis en ervaring van doorslaggevende rol voor een boomverzorger

De problemen die we terug vinden van boven in de boom zijn vaak een reflectie van problemen onder de grond in het wortelgestel. Deze kunnen we oplossen door standplaatsverbetering toe te passen.
We gaan de habitat rondom de boom verbeteren door een zuurstofrijke bodem vol met vitale voedingsstoffen te creëren.

Waarom boomverzorging belangrijk is!

 • Een boom die stabiel is

  Wanneer een boom gaat woekeren in een tuin zult u bemerken dat deze op den duur zijn stabiliteit kwijtraakt. Een boom die naar één kant gaat overhellen kan levensgevaarlijk worden. 

 • Een boom die minder woekert

  Een woekerende boom is een schandvlek en voor velen ook een struikelblok. De meeste burenruzies ontstaan over bomen die het zonlicht uit de tuin van de buren weghouden.

 • Een verzorgde tuin

  Bomen moeten geregeld worden gesnoeid om er goed verzorgd uit te zien. Een boomverzorger zal vorm in uw boom snoeien waardoor deze er weer goed verzorgd uit ziet.

 • Voorkom vocht binnenshuis

  Een boom die voor uw huis groeit zal ervoor zorgen dat er een vochtprobleem kan ontstaan. Dat komt door de boom maar ook door het feit dat er enkel schaduw op bepaalde plekken in. Wanneer u de boom laat onderhouden komt u er dan ook achter dat u meer licht in uw huis heeft, en dat u daarnaast minder vocht in huis krijgt. “

logo extreemsolutions bruin

Zoekt u een boomverzorger in Antwerpen?

Wij zijn actief in heel de provincie Antwerpen met de focus op Noord-Antwerpen (Stabroek, Kapellen, Kalmthout, Brasschaat, Essen, Brecht, Schoten,…) maar ook in de wijde omgeving rondom Antwerpen komen we graag bij u langs om uw bomen te verzorgen en te snoeien
Boomverzorger die takken afzaagd

Boomverzorging

Boomverzorging vormt de basis van x-TREEm Solutions, vanuit deze tak gaan we de bomen steeds grondig bekijken en analyseren vooraleer we er werken aan uit te voeren. Het belangrijkste doel van een boomverzorger is het behoud van bomen.

Meer over boomverzorging
img 1055

Bomen snoeien

Als bomenbezitter bent u aansprakelijk voor situaties waarin de boom een gevaar vormt voor zijn omgeving. Boomverzorging is dan van groot belang en de meest voorname reden voor het snoeien van bomen heeft dan ook betrekking op de veiligheid van de omgeving van de boom.

Meer over bomen snoeien
img 1054

Bomen vellen / kappen

Soms is het nodig om een boom effectief te verwijderen wanneer deze een gevaar vormt voor de omgeving of omdat deze ziek of dood is. Soms is het ook nodig om bomen te kappen om een bos om te vormen naar andere natuur, voor instandhouding van de biodiversiteit. 

boomverzorging antwerpen xtreemsolutions

Stormschade

Er komen steeds meer zware stromen voor in België. Een storm kan grote gevolgen hebben voor uw boom en de omgeving daarrond. Er kunnen takken afbreken, de top kan uitbreken en in het ergste geval kan de boom volledig omwaaien.