over x-TREEm Solutions

KENJI VAN HOOF:

"Veel mensen onthouden boomverzorgers als acrobaten die hun kunstjes tonen boven in een boom, andere onthouden enkel het lawaai van hun kettingzagen. Maar het is veel meer dan dat!"

img 1057

Kenji van Hoof - Boomverzorger x-TREEm Solutions

DE ROEP VAN DE NATUUR

Gepassioneerd door natuur en hoogte

Het gezicht achter x-TREEm Solutions is Kenji Van Hoof. Van kindsbeen af gepassioneerd door natuur en hoogte. Laat dat nu net de ideale combinatie zijn voor een boomverzorger. Begonnen als een klimmer en later uitgegroeid tot een gediplomeerd industrieel touwtechnieker (Rope Access). Echter de roep van de natuur heeft ertoe geleid dat de stap werd gezet naar de opleiding European Tree Worker.

Deze opleiding werd volbracht bij de Belgische school voor Boomverzorging en Boombeheer (BSBB). Ook is hij in het bezit van een zeer goede kennis aan EHBO, de gewone bedrijfshulpverlening maar ook de Foresty First Aid. Om op een veilige manier een kettingzaag te kunnen hanteren heeft hij ook het attest European Chainsaw Certificate (ECC) 1 op zak.

Met al deze kennis achter de hand staan wij steeds voor u klaar, hoe complex de situatie of hoe wankel de boom ook is. Is uw boom toe aan een snoeibeurt of moet deze geveld worden? Heeft u een zieke of onveilige boom? Een omgevallen boom of stormschade? Voor al deze problemen bieden wij een vakkundige en veilige oplossing.

Door middel van klimtechnieken geraken wij op plekken waar een hoogtewerker niet bij komt, denk maar aan stadstuintjes of moeilijk bereikbare plaatsen.

logo extreemsolutions bruin

Voornamelijk actief in en rond de provincie Antwerpen

Wij zijn actief in heel de provincie Antwerpen met de focus op Noord-Antwerpen (Stabroek, Kapellen, Kalmthout, Brasschaat, Essen, Brecht, Schoten,…) maar ook in de wijde omgeving rondom Antwerpen.
Boomverzorger die takken afzaagd

Boomverzorging

Boomverzorging vormt de basis van x-TREEm Solutions, vanuit deze tak gaan we de bomen steeds grondig bekijken en analyseren vooraleer we er werken aan uit te voeren. Het belangrijkste doel van een boomverzorger is het behoud van bomen.

img 1055

Bomen snoeien

Als bomenbezitter bent u aansprakelijk voor situaties waarin de boom een gevaar vormt voor zijn omgeving. Boomverzorging is dan van groot belang en de meest voorname reden voor het snoeien van bomen heeft dan ook betrekking op de veiligheid van de omgeving van de boom.

img 1054

Bomen vellen / kappen

Soms is het nodig om een boom effectief te verwijderen wanneer deze een gevaar vormt voor de omgeving of omdat deze ziek of dood is. Soms is het ook nodig om bomen te kappen om een bos om te vormen naar andere natuur, voor instandhouding van de biodiversiteit. 

boomverzorging antwerpen xtreemsolutions

Stormschade

Er komen steeds meer zware stromen voor in België. Een storm kan grote gevolgen hebben voor uw boom en de omgeving daarrond. Er kunnen takken afbreken, de top kan uitbreken en in het ergste geval kan de boom volledig omwaaien.